Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα αγκίστρια και τις πλατφόρμες αλιείας στο θαλασσινό νερό

Εισαγωγή

Το ψάρεμα στο θαλασσινό νερό είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό για να έχει επιτυχία. Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία οποιασδήποτε διάταξης αλιείας θαλασσινού νερού είναι το αγκίστρι και η εξέδρα. Η καλή κατανόηση των αγκίστρων και των πλατφορμών μπορεί να σας βοηθήσει να πιάσετε περισσότερα ψάρια και να αποφύγετε την απώλεια τους λόγω βλάβης του εξοπλισμού. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αγκίστρια και τις πλατφόρμες αλιείας θαλασσινού νερού.

Τύποι αγκίστριας αλιείας αλμυρού νερού

Τα αγκίστρια αλιείας θαλασσινού νερού διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, το καθένα σχεδιασμένο για ένα συγκεκριμένο είδος ψαρέματος. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους αγκίστριας αλιείας αλμυρού νερού:

1. J-Hoks: Τα J-hooks είναι ο πιο κοινός τύπος αγκίστριας ψαρέματος και χρησιμοποιούνται ευρέως στο ψάρεμα στο θαλασσινό νερό. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη, από μικροσκοπικά αγκίστρια για μικρά δολώματα μέχρι μεγάλα αγκίστρια για μεγάλα ψάρια.

2. Circle Hooks: Τα κυκλικά άγκιστρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους ψαράδες αλμυρού νερού. Έχουν σχεδιαστεί για να αγκιστρώνουν το ψάρι στη γωνία του στόματος, μειώνοντας τις πιθανότητες βαθιάς αγκίστρωσης και βελτιώνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης του ψαριού εάν απελευθερωθεί.

3. Γάντζοι για πρίμα: Τα αγκίστρια των πρίμων έχουν τρία σημεία, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την αλίευση ψαριών που είναι δύσκολο να αγκιστρωθούν, όπως τα γρήγορα κινούμενα πελαγικά είδη.

4. Γάντζοι Kahle: Τα αγκίστρια Kahle έχουν απότομη κάμψη και μεγάλο κενό, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για ψάρεμα με ζωντανό δόλωμα.

Τύποι αλιευτικών πλατφορμών θαλασσινού νερού

Μια αλιευτική εξέδρα είναι ο συνδυασμός αγκίστρων, πετονιών και άλλων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την αλίευση ψαριών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλιευτικών πλατφορμών αλμυρού νερού, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο είδος ψαρέματος. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους αλιευτικών πλατφορμών αλμυρού νερού:

1. Carolina Rig: Το Carolina Rig είναι μια δημοφιλής εξέδρα αλιείας θαλασσινού νερού που έχει σχεδιαστεί για να ψαρεύει κατά μήκος του βυθού. Αποτελείται από βυθιστή, περιστρεφόμενο, οδηγό και γάντζο.

2. Dropper Loop Rig: Το σταγονόμετρο είναι μια ευέλικτη εξέδρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πιάσει μια ποικιλία ψαριών θαλασσινού νερού. Αποτελείται από ένα μήκος οδηγού με μια θηλιά δεμένη στη μέση, με γάντζους στερεωμένους σε κάθε άκρο του ηγέτη.

3. Sabiki Rig: Το Sabiki Rig είναι μια εξειδικευμένη εξέδρα που χρησιμοποιείται για την αλίευση δολωμάτων. Αποτελείται από μια σειρά από μικρά αγκίστρια δεμένα σε μια κύρια γραμμή, με φτερά ή άλλα ελκυστικά για να δελεάζουν το δόλωμα.

4. High-Low Rig: Το high-low rig είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική εξέδρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πιάσει μια μεγάλη ποικιλία ψαριών θαλασσινού νερού. Αποτελείται από ένα μήκος οδηγού με δύο ή περισσότερους γάντζους δεμένους σε διαφορετικά ύψη.

Επιλογή του σωστού γάντζου και εξέδρας για ψάρεμα στο θαλασσινό νερό

Η επιλογή του κατάλληλου γάντζου και εξέδρας για ψάρεμα στο θαλασσινό νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ταξιδιού ψαρέματος και ενός απογοητευτικού ταξιδιού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού γάντζου και εξέδρας:

1. Εξετάστε τα είδη-στόχοι: Διαφορετικά είδη ψαριών θαλασσινού νερού απαιτούν διαφορετικά αγκίστρια και εξέδρες. Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε μεγαλύτερα ψάρια, θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο αγκίστρι και μια βαρύτερη εξέδρα.

2. Σκεφτείτε την τοποθεσία ψαρέματος: Ο τύπος της τοποθεσίας ψαρέματος στην οποία βρίσκεστε μπορεί επίσης να καθορίσει τον τύπο του αγκίστρι και της εξέδρας που χρειάζεστε. Εάν ψαρεύετε σε ρηχά νερά, μπορεί να χρειαστείτε μια πιο ελαφριά εξέδρα από ότι αν ψαρεύετε σε βαθύτερα νερά.

3. Σκεφτείτε το Δόλωμα: Ο τύπος του δολώματος που χρησιμοποιείτε μπορεί επίσης να καθορίσει τον τύπο του γάντζου και της εξέδρας που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ζωντανό δόλωμα, μπορεί να χρειαστείτε ένα γάντζο με μεγάλο κενό για να χωρέσετε το δόλωμα.

συμπέρασμα

Τα αγκίστρια και οι εξέδρες αλιείας στο θαλασσινό νερό είναι κρίσιμα συστατικά κάθε επιτυχημένου ταξιδιού ψαρέματος. Κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους αγκιστριών και εξέδρων και πώς να επιλέξετε τα σωστά για τις ανάγκες σας στο ψάρεμα, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία στο νερό. Ακολουθούν μερικά πρόσθετα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα αγκίστρια και τις πλατφόρμες αλιείας θαλασσινού νερού:

1. Ελέγξτε τους νόμους και τους κανονισμούς: Πριν ξεκινήσετε για το ψάρεμα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με τους τύπους αγκιστριών και γεωτρήσεων, καθώς και τα όρια μεγέθους και σακουλών για το είδος-στόχο.

2. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά: Το ψάρεμα στο θαλασσινό νερό μπορεί να είναι δύσκολο για τον εξοπλισμό σας, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας που αντέχουν στο σκληρό περιβάλλον του θαλασσινού νερού. Βεβαιωθείτε ότι τα άγκιστρα και οι εξέδρες σας είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά και είναι αρκετά ανθεκτικά για να χειριστούν τα είδη-στόχους.

3. Μάθετε τους κόμπους: Το να γνωρίζετε πώς να δένετε τους σωστούς κόμπους για τα αγκίστρια και τις εξέδρες σας είναι απαραίτητο για επιτυχημένο ψάρεμα στο θαλασσινό νερό. Εξασκηθείτε στο να δένετε κόμπους πριν το ταξίδι σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά στη διάθεσή σας.

4. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αγκίστρια και εξέδρες: Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους αγκίστρων και γεώτρησης για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το είδος-στόχο σας και την τοποθεσία ψαρέματος. Κρατήστε σημειώσεις σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας για μελλοντικά ταξίδια.

5. Εξασκηθείτε στο Catch-and-Release: Το ψάρεμα στο θαλασσινό νερό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε την ύπαιθρο και να πιάσετε μερικά ψάρια, αλλά είναι σημαντικό να εξασκείτε το catch-and-release όποτε είναι δυνατόν. Εάν όντως κρατάτε ψάρια, βεβαιωθείτε ότι είναι εντός των νόμιμων ορίων μεγέθους και σακούλας και χειριστείτε τα προσεκτικά για να αποφύγετε τραυματισμούς πριν τα αφήσετε ξανά στο νερό.

Συμπερασματικά, τα αγκίστρια και οι πλατφόρμες αλιείας στο θαλασσινό νερό είναι κρίσιμα συστατικά κάθε επιτυχημένου ταξιδιού για ψάρεμα θαλασσινού νερού. Κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους αγκίστρων και εξέδρων που διατίθενται, καθώς και πώς να επιλέξετε τα σωστά για τις ανάγκες σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία στο νερό. Να θυμάστε να ελέγχετε πάντα τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, να χρησιμοποιείτε ποιοτικά υλικά, να μαθαίνετε τους σωστούς κόμπους και να εξασκείτε στο catch-and-release όποτε είναι δυνατόν. Καλό ψάρεμα!

dailyjobspk

dailyjobspk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *